POGOJI NAKUPA

Dobrodošli v spletni trgovini www.lush.si – čudovitem svetu sveže ročno izdelane kozmetike LUSH. Ta spletna trgovina je last podjetja Lush International d.o.o.


Naši podatki

Lush International d.o.o.,Ciril Metodov Trg 21, 1000,Ljubljana,Slovenia.

Trgovina na drobno v specializiranih prodajalnah s kozmetičnimi in toaletnimi izdelkiDavčno številko SI 78704774 | IBAN: SI 56031001002202839

www.lush.si | email:lushonline@lush.
si | + 386 41 761 351


Spoštovane stranke,

pred uporabo spletne strani
www.lush.si natančno preberite pogoje uporabe. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da ste prebrali, razumeli in sprejeli pogoje uporabe (v nadaljevanju: pogoji).

Lush International d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni pogoje – s spremembo tega besedila.

Predlagamo, da občasno obiščete to spletno stran in preverite, ali so se pogoji od vašega zadnjega obiska morda spremenili.

VSEBINA:
Osnovna pogodba, Navodila za spletno nakupovanje, Varovanje zasebnosti uporabnikov, Varovanje zaupnih podatkov o transakcijah, Vračilo kupnine, Izjava o konverziji, Izjava o omejitvi odgovornosti, Cene, Obveščanje kupcev PRED sklenitvijo nakupa, Dostava blaga, Odpoved pogodbe, Reklamacija in vračilo kupnine pravilnik, Testerji, Nakup večjih količin, Varovanje zasebnosti podatkov, Piškotki, Pravica do obveščenosti, Pošiljanje dokumentacije na e-naslov, Prepoved zlorabe strani, Zavrnitev prenosovOsnovna pogodba

1. Uporabnik je vsaka oseba, ki dostopa do spletne strani
www.lush.si in vseh njenih vsebin.
2. Potrošnik je fizična oseba, ki kupi izdelek za zadovoljevanje individualnih potreb, in ne za opravljanje poklicne dejavnosti.
3. Prodajalec v konkretnem primeru je Lush International d.o.o.


Lush International d.o.o. vsebine na spletnem mestu objavlja v dobri veri. Vse vsebine spletnega mesta
www.lush.si uporabljate izključno na lastno odgovornost in Lush International d.o.o. ne more biti odgovorna za morebitno škodo, povzročeno z uporabo.

Vsebine, objavljene na spletnih straneh Lush International d.o.o., so last Lush International d.o.o. in se lahko uporabljajo izključno v nekomercialne namene, pri čemer je treba upoštevati vsa opozorila o avtorskih pravicah.

Vsebine, prikazane na tem spletnem mestu, kot so strani, elementi oblikovanja (gumbi, ikone itd.), besedila, logotipi, zvočni posnetki in programska oprema, so last Lush International d.o.o. in jih ni mogoče uporabljati brez predhodnega soglasja.

Vsebine tega spletnega mesta ni dovoljeno kakorkoli spreminjati, niti reproducirati ali javno prikazovati, izvajati, distribuirati ali kako drugače uporabljati v javne ali komercialne namene.

Če želite vsebine, objavljene na tem spletnem mestu, uporabljati za namene, ki tu niso navedeni, se morate za dovoljenje obrniti na nas.

Navodila za spletno nakupovanje

Registrirajte se, da boste lahko naročali izdelke. Registracija poteka z izpolnitvijo prijavnice.

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, s klikom na njegovo sličico ali ime ob sličici vstopite na stran s podrobnim prikazom ali kliknite na gumb »V košarico«, če želite kupiti takoj.

Na strani s podrobnim pogledom kliknite gumb »Dodaj v košarico«, da izdelek dodate v nakupovalno košarico.

Prikazala se vam bo stran z vsebino košarice. Kliknite gumb »Pošlji naročilo«.

Prikazan vam bo 1. korak: možnosti naročila. Registrirajte se, prijavite se ali nadaljujte kot gost.

Prikazan vam bo 2. korak: podrobnosti plačila. Preverite in potrdite svoje osebne podatke. Nato kliknite gumb »Nadaljuj«.

Prikazan vam bo 3. korak: podrobnosti o dostavi. Izpolnite in potrdite svoje podatke. Nato kliknite gumb »Nadaljuj«.

Dosegli ste 4. korak: način dostave. Dostavljamo prek kurirske službe GLS. Na tej strani lahko dodate komentar o svojem naročilu. Nato kliknite gumb »Nadaljuj«.

Prikaže se vam 5. korak: način plačila. Izberete lahko eno izmed treh ponujenih možnosti: kartično plačilo, plačilo prek PayPal Expressa ali plačilo po povzetju. Izberite želeni način plačila in preberite pogoje nakupa – in če se strinjate, potrdite s klikom na kvadratek ob besedilu:


Prebral sem in se strinjam s pogoji nakupa. Nato kliknite gumb »Nadaljuj«.

Prikazan vam bo 6. korak: potrditev naročila. Potrdite s klikom na gumb »Potrdi naročilo«.

Vaše naročilo je bilo uspešno sprejeto. Ko je vaše naročilo sprejeto, morate plačati znesek, ki ga vidite na koncu zaključenega naročila, razen če ste izbrali možnost »Plačilo po povzetju«. Po uspešno oddanem naročilu boste na svoj e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji v naši spletni trgovini, prejeli sporočilo z vašim naročilom z e-naslova lushonline@lush.si.

Trenutno stanje vašega naročila je – v teku.

Na spletni strani
www.lush.si lahko nakupujete tudi kot gost, torej brez registracije. To možnost izberete ob kliku na košarico, nato pa boste vprašani, ali se želite registrirati ali nakupovati brez registracije.


Varovanje zaupnih transakcijskih podatkov

Pri vnosu podatkov o plačilni kartici se zaupni podatki prenašajo po javnem omrežju v zaščiteni (kriptirani) obliki s protokolom SSL in sistemom PKI kot trenutno najsodobnejšo kriptografsko tehnologijo.

Varnost podatkov pri nakupu zagotavlja procesor plačilne kartice. Podatki o plačilni kartici našemu sistemu niso na voljo v nobenem trenutku.


Varovanje zasebnosti uporabnikov

Zavezani smo k varovanju zasebnosti vseh naših strank.

Zbiramo le nujne, osnovne podatke o strankah/uporabnikih ter podatke, ki so potrebni za poslovanje in informiranje uporabnikov v skladu z dobrimi poslovnimi načeli in z namenom zagotavljanja kakovostne storitve.

Strankam dajemo možnost izbire, vključno z možnostjo odločitve, ali želijo biti odstranjene s poštnih seznamov, ki se uporabljajo za marketinške akcije, ali ne.

Vsi podatki o uporabnikih/strankah se strogo hranijo in so na voljo le zaposlenim, ki te podatke potrebujejo za opravljanje svojega dela. Vsi zaposleni so odgovorni spoštovati načela varovanja zasebnosti.

Povračila

V primeru vračila blaga in vračila denarja kupcu, ki je predhodno plačal z eno od plačilnih kartic, delno ali v celoti, ter ne glede na razlog vračila je Lush International d.o.o. dolžan izvršiti vračilo izključno prek plačilnih metod VISA, EC/MC, Maestro
in Activa Maestro, kar pomeni, da bo banka na zahtevo prodajalca vrnila sredstva na račun imetnika kartice.


Izjava o pretvorbi

Vsa plačila bodo izvedena v evrih.


Izjava o omejitvi odgovornosti

Lush International d.o.o. se trudi vse izdelke opisati čim natančneje. Prav tako Lush International d.o.o. ne jamči, da so vsi navedeni podatki o izdelku ali slikah 100 % točni, popolni, zanesljivi in brez napak.

Če izdelek, ki ste ga kupili, odstopa od podatkov, navedenih na spletnem mestu, ga lahko v 14 dneh od dneva dostave izdelka neuporabljenega vrnete s celotno dokumentacijo, ki ste jo prejeli zraven, mi pa vam bomo vrnili kupnino.

Razpoložljivost izdelkov, prikazana na spletnem mestu, se lahko razlikuje od zalog v maloprodajnih trgovinah.

Natančno stanje zaloge oz. dobavljivost lahko preverite na telefonski številki + 386 41 761 351 ali pri zaposlenih v naši maloprodajni trgovini.

Cene

Vse cene, navedene na spletni strani, so dokončne na dan naročila in vključujejo DDV. Vse cene so v evrih.
Po zaključku naročila na spletni strani boste na e-naslov prejeli potrditev naročila.
V tem e-pismu so vaši podatki, ki ste jih predali ob naročilu.
V primeru, da naročila ne moremo potrditi in skleniti pogodbe, boste o tem obveščeni.


OBVESTILO KUPCEM PRED ZAKLJUČKOM NAKUPA:

1. Namen tega obvestila je komercialni, v upanju, da bo nakup blaga iz naše ponudbe zaključen.
2. Osnovne lastnosti blaga v prodajnem asortimanu Lush International d.o.o. so dostopne na naši spletni strani v okviru spletne trgovine, za vsak posamezen izdelek ali model; cene za vsak posamezen izdelek oziroma model so določene v spletni trgovini.
3. Vsa naročila dostavljamo na območju Republike Slovenije. Naročene izdelke pošiljamo s hitrim prevozom GLS.

Cena poštnine glede na težo paketa:

Paketi do
9 kg: 3.69,33 EUR + DDV
Paketi od
9 kg do 14 kg: 4.92,00 EUR + DDV


4. Kupljene izdelke plačate na naslednji način:

PLAČILO S KREDITNO KARTICO – naročilo lahko plačate s plačilnimi karticami
Activa Maestro, Visa, Master, Maestro.

PREK RAČUNA – naročilo lahko plačate neposredno s plačilom na račun
Lush International d.o.o., z obvezno navedbo imena, priimka in pravilnega naslova. Plačilo lahko izvedete s standardno položnico na katerikoli pošti ali banki ali prek interneta, če ste prijavljeni v spletno banko.

PREVZEM – ob plačilu po povzetju naročilo plačate kurirju ob prevzemu. Naročene izdelke vam pošljemo s hitrim prevozom GLS.

PAYPAL – prek vašega računa PayPal.


Pomembno je vedeti


Če se odločite za plačilo po povzetju, bomo poleg zneska za poštnino znesek vašega naročila zvišali za 1.00 EUR, kolikor stane kurirjeva denarna transakcija na naš račun. Spletna trgovina bo to storila avtomatsko, če boste ob naročilu kot način plačila izbrali plačilo po povzetju in izbrali način dostave gotovina po povzetju (GLS). Če tega ne storite, bomo postopali, kot je navedeno zgoraj (zvišali odkupnino za znesek denarne transakcije).

Dostava blaga

Na čas dostave paketa na vaš domači naslov ne moremo vplivati. Na dan dostave boste s sporočilom SMS obveščeni o uri, ko lahko pričakujete paket. Če menite, da vas na dan dostave ne bo doma, vas prosimo, da ob naročilu po možnosti navedete naslov svojega delovnega mesta oz. kraj, kjer boste prisotni, da boste lahko paket prejeli pravočasno.

Prosimo, da ob prevzemu pošiljke vsak paket preverite v prisotnosti kurirja. Če so na njem vidne poškodbe v obliki raztrganin ali udarnin, pošiljke ne prevzemajte. Če ste prejeli pošiljko in ste po odprtju škatle odkrili:

- da ste prejeli izdelek, ki ga niste naročili in je na računu;

- da ste prejeli izdelek, ki ga niste naročili in ni na računu;

- da naročenega izdelka niste prejeli in je na računu;

- da ste prejeli izdelek, ki je bil poškodovan;

- da ste prejeli izdelek, ki ne deluje;

ste nas dolžni o napaki ali neskladnosti pošiljke obvestiti v 24 urah od prevzema blaga na telefonsko številko
+ 386 41 761 351, po elektronski pošti na lushonline@lush.si ali z osebnim vračilom blaga. V takih primerih bomo težavo rešili v vašo korist v najkrajšem možnem času.Če želite naročilo preklicati, nas kontaktirajte na lushonline@lush.si oz.

po telefonu + 386 41 761 351.Prekinitev pogodbe, reklamacijska politika, vračilo blaga


V 14 dneh od dneva prevzema blaga lahko odstopite od pogodbe brez obveznosti navedbe razloga za odstop. Po vrnitvi blaga vam bomo denar nakazali na vaš račun. Blago nam morate vrniti brez odlašanja, najpozneje pa v 14 dneh od dneva, ko ste nas obvestili o enostranski odpovedi pogodbe. S prekinitvijo pogodbe se odvezujete vseh obveznosti, razen neposrednih stroškov vračila blaga.

Blago, ki je v skladu z naročilom, smo dolžni dobaviti in v primeru neprimernosti, tudi če za to nismo vedeli, odgovarjamo; če je blago neprimerno, lahko vložite reklamacijo in zahtevate, da se neprimernost odpravi brez odškodnine, če to ni mogoče, pa lahko zahtevate ustrezno znižanje cene ali prekinete pogodbo. Rešitev težave smo dolžni predlagati v največ 15 dneh od prejema pritožbe. Če je do poškodbe prišlo zaradi nepravilne uporabe izdelka, ne moremo zagotoviti pogojev garancije.

Če želite izdelek reklamirati, nas o tem obvestite po e-pošti v roku 24 ur od prejema pošiljke. Izdelek vam bomo zamenjali ali vam vrnili denar v najkrajšem času, v okviru zakonskega postopka in po vaši izbiri. V vsakem primeru se ob prejemu reklamacije zaradi neprimernosti izdelka ali poškodbe izdelka v garancijskem roku zavezujemo, da vam bomo odgovorili najpozneje v roku 15 dni od prejema reklamacije, ko se bomo glede reklamacije opredelili, in podali predlog za rešitev težave. Če je škoda nastala zaradi nepravilne uporabe izdelka, reklamacije ne moremo sprejeti.

Morebitni potrošniški spor med vami kot stranko in nami se lahko rešuje zunajsodno – z arbitražo, mediacijo ali na drug način, ki ga določa zakon.

Če z vami sklenemo nakup blaga iz našega prodajnega programa, postanejo vsi zgoraj navedeni podatki sestavni del te pogodbe, s svojim podpisom na tem obvestilu pa potrjujete, da ste seznanjeni z zgoraj navedenimi pogoji PRED nakupom izdelkov iz našega prodajnega programa.

S sklenitvijo pogodbenega razmerja ste zavarovani v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.


Testerji

Morda tega do zdaj niste vedeli, a pri Lushu inovacij ni nikoli konec, tako da vam je ne glede na to, ali ste začetnik ali poznavalec, vedno na voljo kak nov izdelek, ki ga lahko preizkusite.

Bi ob priljubljenih in brezčasnih klasikah preizkusili tudi nove lepotne poslastice? Ob naslednjem naročilu nam napišite, kaj bi radi preizkusili, in poslali vam bomo tester skupaj z naročenimi izdelki.
Naročiti je mogoče največ 5 testerjev izdelkov.*
*Če le lahko, zahtevane izdelke pošljemo, žal pa se včasih zgodi, da nekaterih vzorcev izdelkov ne moremo poslati – če se to zgodi, vas bomo o tem obvestili.

Izdelki, ki vam jih ne moremo poslati kot testerje, in opombe v povezavi z določenimi skupinami izdelkov, to so šamponi, kopalne bombice, oljne kopeli, peneče kopeli, masažne kopeli
(masažne ploščice), izdelki FUN*, parfumi*, toniki za obraz, geli za tuširanje, dezodorant T'eo, balzami za lase brez embalaže, žele maske za obraz, izdelki za nego obraza brez embalaže, omejeni ekskluzivni izdelki (na voljo samo v spletni trgovini).

FUN – mogoče je dobiti vzorec izdelka FUN, ki je tisti trenutek na voljo za testiranje.

Parfume pošljemo v obliki papirja, namočenega v želeni parfum, v majhni zaprti vrečki.


Če potrebujete pomoč pri izbiri izdelka, ki najbolj ustreza vašim potrebam, nas kontaktirajte po elektronski pošti n
a lushonline@lush.si ali po telefonu na + 386 41 761 351.

Nakup večjih količin

svoje izdelke prodaja samo za osebno uporabo, v svojem imenu in ne za nadaljnjo prodajo.

Izdelki Lush so izdelani sveži in želimo, da v njih uživate, dokler so sveži.

Originalni izdelki Lush so na voljo le v trgovinah Lush in spletni trgovini.

Za nakup izdelkov Lush nad
700,00 EUR ali 10 ali več istih izdelkov (ne glede na velikost paketa) nas pokličite in z veseljem vam bomo pomagali pri nakupu v skladu s prakso nakupa na veliko.


Varovanje zasebnosti podatkov

Varovanje zasebnosti osebnih podatkov uporabnikov spletne strani je za naše podjetje izjemnega pomena.

Vse aktivnosti na internetu, ki so povezane s
podjetjem Lush International d.o.o., so usklajene s predpisi Republike Slovenije in sledijo tudi namenom GDPR.

Osebni podatki so tisti podatki, ki razkrivajo vašo identiteto, npr. vaše ime in priimek, naslov, telefonska številka in e-naslov.

Lush International d.o.o. ne zbira osebnih podatkov brez vašega dovoljenja, tj. če jih z nami niste pripravljeni deliti, ko npr. naročite izdelek ali se prijavite na novice.

S sprejemom teh pogojev dajete izrecno soglasje, tj. soglasje, da podjetje Lush International d.o.o., z njim povezane osebe in njegovi poslovni partnerji zbirajo, obdelujejo ter medsebojno posredujejo in izmenjujejo podatke, navedene v naročilnici, ter podatke o naročilih za namene skrbi za stranke ter trženje, reševanje reklamacij in spremljanje preferenc – potreb potrošnikov (tako lahko Lush International d.o.o. oceni, ali ste zadovoljni s kakovostjo ponujenih storitev in izdelkov).

Vse vaše posredovane informacije so varne, pod nobenimi pogoji jih ne bomo zlorabili ali prodali na trgu, kar zagotavlja popolnoma varno poslovanje in sodelovanje s
Lush International d.o.o.

Vsi zaposleni v spletni trgovini Lush International d.o.o. (in poslovni partnerji) smo odgovorni za spoštovanje načel varovanja zasebnosti.

S sprejetjem teh pogojev potrjujete, da ste seznanjeni s pravico, da lahko izjavo o soglasju kadarkoli v celoti umaknete.

Nikoli vam ne bomo pošiljali e-pošte, na katero se niste prostovoljno prijavili.

Poskrbeli bomo, da se boste lahko kadarkoli hitro in enostavno odjavili, če ne boste več želeli prejemati naše e-pošte.

Potrošniki, ki se odločijo za odjavo od novic, lahko to storijo tako, da pošljejo e-pošto na
lushonline@lush.si.

Lush Internatioal d.o.o.izvaja vse ukrepe za zagotavljanje maksimalne varnosti osebnih podatkov.

Ti podatki so skrbno zavarovani pred izgubo, uničenjem, spreminjanjem, ponarejanjem, manipulacijo in nepooblaščenim dostopom ali uporabo.

vsem staršem ali skrbnikom priporoča, da otroke naučijo varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na internetu.

Mladoletne osebe ne smejo posredovati svojih osebnih podatkov podjetju Lush International d.o.o. brez predhodnega dovoljenja staršev ali skrbnikov.

osebnih podatkov nikoli ne bo namenoma prevzemala od mladoletnih oseb, jih kakorkoli drugače uporabljala ali brez dovoljenja posredovala tretjim osebam.

Samodejno zabeležene informacije (neosebni podatki)

Ko dostopate do
www.lush.si, se splošni podatki, ki niso osebni (internetni brskalnik, število obiskov, povprečni čas, ki ga preživite na spletnem mestu, strani, ki jih odprete), samodejno beležijo (ta proces nima nobene povezave z registracijo).

Ti podatki se uporabljajo za vzdrževanje strani, izboljšanje njene vsebine in funkcionalnosti.

Podatkov ne obravnavamo podrobneje niti jih ne posredujemo tretjim osebam.Piškotki


Da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo pri brskanju po vsebinah na spletnem mestu Lush International d.o.o. in za pr
avilno delovanje te strani, se moramo nenehno izboljševati.

Zato mora ta stran v vaš računalnik poslati majhno količino informacij (tako imenovani piškotki).

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov smo pred pošiljanjem piškotkov dolžni pridobiti vaše soglasje.

Z blokiranjem piškotkov boste še vedno lahko brskali po vsebini, vendar vam določene funkcije ne bodo na voljo.

Piškotki so informacije, ki jih spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje vašemu računalniku z namenom izboljšanja vaše uporabniške izkušnje in potreb.

Piškotki shranjujejo informacije, ki ste jih nastavili za svoje iskanje, kot so jezik, naslov, e-pošta ali osebni podatki, ter si jih
zapomnijo vsakič, ko se vrnete na isto stran.

Nobeno spletno mesto ne more dostopati do teh informacij ali drugih datotek iz vašega računalnika, razen če to omogočite v svojem računalniku.

Omenjeni podatki, ki jih spletna stran pošilja v vaš računalnik, vam niso vidni, lahko pa spremenite nastavitve svojega internetnega brskalnika in izberete, ali želite piškotke shraniti ali zavrniti.

Vse nastavitve piškotkov in informacije o njih najdete v nastavitvah vašega internetnega brskalnika ali s klikom na gumb "Pomoč".

Ugodnost, ki jo imate, če se strinjate s piškotki:

Vaša naprava si zapomni vse podatke, ki ste jih vnesli, zato vam jih naslednjič, ko se vrnete na spletno mesto, ne bo treba znova vnesti.

Vsebino prilagodi vašim željam, informacije pa dobite glede na vaš profil.

Prejeli boste promocije in posebne akcije, ki ustrezajo vašim potrebam.


Pravica do informacij

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti ali načinom ravnanja z vašimi zasebnimi podatki, nas kontaktirajte na e-naslov
lushonline@lush.si.

Po prejemu vaše zahteve vas bomo v najkrajšem možnem času – pisno in v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi – obvestili, kateri vaši osebni podatki so bili zbrani med vašim obiskom spletnega mesta
Lush International d.o.o.

Vse nove spremembe zasebnosti bodo objavljene na spletnem mestu.Pošiljanje dokumentacije po elektronski pošti


Z oddajo vašega e-naslova se strinjate s prejemanjem obvestil in dokumentov v zvezi s kupoprodajno pogodbo v elektronski obliki na e-naslov, ki ste ga delili.

Podjetje Lush International d.o.o. bo z vami komuniciralo prek elektronske pošte ali obvestil, ki bodo objavljeni na tej spletni strani, v posebnih primerih pa tudi po telefonu.Prepoved zlorabe strani

Uporabnikom našega spletnega mesta ni dovoljeno:

Posegati in/ali onemogočiti katerekoli z varnostjo povezane funkcije na spletnem mestu ali funkcije, ki preprečuje ali omejuje uporabo ali kopiranje razpoložljive vsebine.

Objavljati in/ali prenašati na spletno stran kakršnokoli gradivo, ki je grozeče, obrekljivo, obsceno, žaljivo, pornografsko ali žaljivo. Sem sodi tudi gradivo, ki lahko sproži rasno sovraštvo, nadleguje ali povzroča kakršnokoli nelagodnost zaradi kršitve zasebnosti ali vsebuje določene diskriminatorne, grozilne ali provokativne komentarje.

Zagotavljanje netočnih informacij v zvezi z osebnimi podatki.

Uporabiti osebne podatke nekoga drugega brez dovoljenja te osebe ali lažno predstavljati, da deluje v imenu tretje osebe, podjetja ali organizacije.

Sodelovati pri nezakonitem ali nezakonitem ravnanju z uporabo našega spletnega mesta.

Spreminjanje, motenje, prestrezanje ali vdor v spletno stran, da bi jo onemogočili.V primeru kršitve katerega od navedenih pogojev lahko uporabniku trajno ali začasno onemogočimo uporabo te spletne strani.

Sprejmemo lahko tudi druge ukrepe, vključno s poročanjem ustreznim organom, a ne omejeno nanje.Zavrnitev prenosa

Pridržujemo si pravico, da paketa/naročila ne odpremo v primeru naročila z napačnimi/nepopolnimi kontaktnimi podatki kot tudi v primeru naročila z e-naslovom/telefonom, na katerega se nihče ne oglasi.

Pridržujemo si pravico zahtevati plačilo vnaprej pred oddajo naročila, če stranka v preteklosti večkrat zavrača prevzem paketov, naročenih z izbiro plačila z gotovino ob povzetju.