Uporaba piškotkov (cookies)

Kaj je piškotek?

Piškotek je informacija, ki jo v vaš računalnik shrani spletna stran, ki jo obiščete. Piškotki običajno shranjujejo vaše nastavitve, nastavitve spletne strani, kot so preference glede pregleda izdelkov, razvrščanje in podobno. Kasneje, ko ponovno odprete isto spletno stran, spletni brskalnik pošlje nazaj piškotke, ki pripadajo tej strani. Tako lahko stran prikaže informacije, prilagojene vašim potrebam.

Te informacije se lahko shranijo le, če to omogočite. Spletne strani ne morejo dobiti dostopa do informacij, ki jih sami niste dali, in ne morejo dostopati do drugih datotek v vašem računalniku. Privzete dejavnosti shranjevanja in pošiljanja piškotkov za vas niso vidne. Vendar pa lahko spremenite svoje nastavitve spletnega brskalnika in tako sami določite, ali želite odobriti ali zavrniti zahteve za shranjevanje piškotkov, ali želite, da se shranjeni piškotki samodejno brišejo, ko zaprete brskalnik, itd.

Kako uporabljamo piškotke (cookies)

Piškotki nam pomagajo zagotoviti boljšo izkušnjo v Lushevi spletni trgovini, omogočajo nam, da spremljamo, katere strani so za vas koristne in katere ne. Piškotki nam na noben način ne omogočajo dostopa do vašega računalnika ali dajejo kakršnihkoli informacij o vas, razen podatkov, ki ste jih izbrali, da jih delite z nami. Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejema piškotke, vendar lahko običajno svoj spletni brskalnik nastavite tako, da zavrne piškotke, ki jih želite zavrniti. To pa vam lahko prepreči izkoriščanje vseh možnosti, ki jih ponuja spletna stran.

Lush uporablja piškotke, da bi stran pravilno delovala, za izboljšanje uporabniške izkušnje obiskovalcev in za izboljšanje naše spletne strani. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranjujejo na vaš računalnik ali mobilni telefon. Ob ponovnem obisku te strani se piškotki prikličejo z vašega računalnika.

Obstajajo tri različne vrste piškotkov:

Začasni ali sejni piškotki (Session) – ti piškotki izginejo, ko zaprete spletni brskalnik ali ko ste na strani dlje časa neaktivni. Te piškotke uporabljamo za omogočanje dostopa do vsebine.

Trajni piškotki (Permanent) – ostanejo na vašem računalniku tudi po tem, ko zaprete spletni brskalnik. Lush uporablja te piškotke za olajševanje dostopa registriranim uporabnikom. Ti piškotki shranjujejo vaše podatke o registraciji, tako da vam ni treba vnesti svojega uporabniškega imena in gesla vsakič, ko obiščete našo spletno stran.

Piškotki tretjih oseb (Third-party) – Lush uporablja piškotke orodja Google Analytics za analizo obnašanja uporabnikov spletne strani.

Onemogočenje piškotkov

Če med obiskom spletne trgovine Lush.si ne želite uporabljati piškotkov, lahko to v spletnem brskalniku, ki ga uporabljate, nastavite tako, da v meniju brskalnika kliknete »Pomoč«/»Help«. Če želite izključiti piškotke storitve Google Analytics, lahko to storite na naslednji povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout