Kletke naj ostanejo prazne

Zaščitite svojo pravico do kozmetike brez krutosti in nam pomagajte ohraniti kletke prazne - Vaš prijatelj Ralph


Hvala, ker ste skenirali Lushevo QR kodo, da bi pomagali rešiti živali, kot je Ralph! V okviru te akcije vas prosimo, da izvedete dve dejanji:

1. Kliknite tukaj, da podpišete Evropsko pobudo – to je mogoče samo za imetnike osebnih dokumentov EU, pri roki zato imejte številko potnega lista ali številko osebne izkaznice.

2. Pošljite sporočilo na Twitterju evropskemu komisarju, v katerem ga prosite za ohranitev prepovedi testiranja kozmetike na živalih. Odprite svoj račun na Twitterju ter kopirajte in prilepite ta tvit v angleščini:

Commissioners @ThierryBreton @VSinkevicius: Please uphold the EU’s #crueltyfree promise by halting demands by @EU_ECHA for new #animaltesting of cosmetic chemicals. https://eci.ec.europa.eu/019/public/#/screen/home


O tej kampanji

Ste vedeli, da je 11. marca 2022 minilo 9 let, odkar je EU postala največji svetovni trg lepote brez krutosti? Kozmetično testiranje na živalih je bilo končno prepovedano oziroma vsaj tako smo mislili. A namesto da bi slavili, moramo zdaj ponovno nasprotovati zahtevam evropskih organov po novih preizkusih na živalih – za sestavine, ki se uporabljajo v kozmetiki. Naša obljuba o Evropi, v kateri živali ne bodo več trpele in umirale zaradi kozmetike, je bila prekršena.

Koalicija skupin za zaščito živali, vključno s Humane Society International/Europe, je lani avgusta sprožila Evropsko državljansko pobudo »Ohranimo kozmetiko brez krutosti – zavezujemo se Evropi brez testiranja na živalih«, da bi Evropsko komisijo pozvala, naj: zaščiti in okrepi prepoved testiranja kozmetike na živalih, ustavi nove zahteve po testiranju na živalih in modernizira znanost.

Do 31. avgusta 2022 imamo čas, da zberemo milijon podpisov državljanov EU in dobimo smiseln odgovor Evropske komisije.


Potrebujemo VAŠO pomoč: Podpišite zdaj!

Vzemite potni list ali osebno izkaznico, kliknite na povezavo in opravite manjši varnostni pregled. Ne odlašajte, vaš podpis šteje!


Hvala za vse, kar počnete za živali.

P. S. Želite narediti še več? Prosite prijatelje in družinske člane, da prispevajo svoj podpis in delijo povezavo na družbenih omrežjih.