Je Lush etično podjetje?

Pri Lushu se nikoli nismo radi imenovali etično podjetje. Izraz se nam zdi težaven in sporen, saj opisuje podjetja, ki s svojim trgovanjem ne poskušajo škodovati ljudem ali planetu – toda tega po našem mnenju ne bi smeli obravnavati kot etično, ampak kot običajno poslovno, kajti tako bi vedno moralo biti.


Vsa podjetja bi morala biti etična in vsako trgovanje bi moralo biti pošteno. Posamezna podjetja tako ne bi smela izstopati s tem, da ne škodijo ali niso nepoštena. Nobeno podjetje ne bi smelo trgovati neetično in družba ima pravico, da od podjetij, ki jo oskrbujejo, samodejno pričakuje pravičnost in pošteno upravljanje virov.


Svoje posle želimo brez izjeme voditi tako, da imajo vsi ljudje, ki so v stiku z nami – od dobaviteljev sestavin do osebja in strank – korist od tega in si obogatijo življenje. Nobeno podjetje ni popolno, a vsakodnevno si prizadevamo približati se idealni viziji, ki jo med seboj delimo Lushevi ljudje. Od Lusha bomo vedno želeli in zahtevali več, tako da se bo naše poslovanje čim bolj ujemalo z našimi pričakovanji, pričakovanji kadrov in strank ter potrebami planeta.


Takšna politika velja v Lushu v Veliki Britaniji in se nenehno razvija, medtem ko se odzivamo na svetovne dogodke, novo zakonodajo in lastne želje po nenehnem izboljševanju. Lusheve partnerje v drugih delih sveta spodbujamo, da sprejmejo podobno politiko.


Registrirani naslov 29 High Street Poole je enak naslovu trgovine Lush Poole.