Razvajajte svoja stopala

Noge nas lahko odnesejo na številne čudovite kraje, in človek v povprečju na dan prehodi približno sedem kilometrov. Zato si po vsem tem trdem delu, ki ga opravijo za nas, naša stopala zaslužijo malce razvajanja.


Obstaja mnogo stvari, ki jih lahko naredite, da bi bila vaša stopala lepa in bi se dobro počutila (in posebej zato obstajajo tudi številni izdelki). Pravzaprav lahko to dosežete z le nekaj preprostimi koraki.


Udobje

Super je, če si kdaj pa kdaj spustite lase in obujete par glamuroznih čevljev, a ne pozabite, da so najboljši prijatelji vaših stopal predvsem čim bolj udobni čevlji. Investirajte v dober par čevljev (sploh za dolge sprehode oziroma tiste dni, ki jih boste preživljali na nogah) in se tako izognite bolečinam v stopalih.


Počitek

Vsi imamo v življenju toliko dela in opravkov, da zlahka pozabimo na počitek. Toda skrb zase je izjemno pomembna. Važno je, da si kdaj pa kdaj spočijete misli in date svoje pridne noge v zrak. Usedite se, si privoščite skodelico čaja in se lotite križanke, preberite kako knjigo, se zaposlite s kako pobarvanko za odrasle ali pa zgolj uživajte v trenutku.


Piling

Z vsakodnevnim odstranjevanjem odmrle kože lahko poskrbite, da bo koža vaših stopal mehka in gladka. Piling za stopala Pumice Power je narejen iz plovca, ki odstrani suho kožo in tako zgladi ter omehča vaša stopala. Poleg tega vsebuje še okusno organsko olje sladkih pomaranč, ki vašo kožo osveži in očisti.


Namakanje

Ko ste pod tušem ali v kadi, si prstke le na hitro umijte z milom ali gelom za prhanje. S tem se boste ubranili mikrobov in poskrbeli, da bodo vaša stopala tudi lepo dišala. Po drugi strani pa stopala ničesar ne obožujejo bolj kot dolgo namakanje v vroči milnici, in Foot Soak And Fancy Free je za takšno namakanje idealen, saj vsebuje številne koristne sestavine. Poln je pomirjujočega olja kamilice in francoskega žajblja, ki stopala spočijeta in pomirita njihovo kožo.


Dezodoriranje

Po kopeli ali prhanju si vzemite čas in si stopala dobro osušite, saj s tem zmanjšate možnost, da se bodo na njih razvile bakterije ali glivice. Nežen dezodorant v prahu, kakršen je T For Toes, vsrka odvečno vlago, poleg tega pa vsebuje še protibakterijska eterična olja, ki vam pomagajo v boju proti mikrobom, ki povzročajo neprijeten vonj. Malce si ga lahko nasujete tudi v čevlje, ki bodo tako dišali prav tako sveže kot vaša stopala.


Vlaženje

Ne glede na to, ali imate suho kožo ali ne, se vašim stopalom vedno prileže malce razvajanja. Losjon za stopala Pink Peppermint je zahvaljujoč mentolu, ki ga vsebuje, na dotik prijetno hladen, ob tem pa je poln pomirjujočih olj arnike in žametnice, ki pomirijo razdraženo kožo. 


Maske

Če vam primanjkuje časa (ali pa se zgolj radi razvajate), je maska za stopala odličen način za malce dodatne skrbi zanja. Maske za stopala izjemno učinkovito poskrbijo, da so vaša stopala čista in sveža.


Maska za stopala Volcano vsebuje kaolin, ki kožo dobro prečisti, mentol in cimet, ki jo stimulirata, sveže paradižnike, ki jo dezodorirajo, svežo papajo, ki jo poživi, in malce plovca za nežen piling. Le nanesite si jo na stopala in se usedite ter dvajset minut počivajte, nato pa si jo sperite s toplo vodo in si ob tem stopala masirajte z nežnimi krožnimi gibi.


Masaža

Utrujena stopala imajo od vsega najraje nežno masažo, ki spodbudi prekrvavljenost in sprosti vsakršno napetost.


Masažna ploščica Hottie za voljno in navlaženo kožo poskrbi z organskim kakavovim maslom in karitejevim maslom iz pravične trgovine. Ob tem je polna olja črnega popra in ingverja, ki stimulirata in ogrejeta razbolele mišice.


Usedite se in dobro zmasirajte svoje utrujene prste in pete (ali pa naj vam jih zmasira kdo drug). Naši podplati so čez dan izpostavljeni številnim pritiskom in zato pogosto bolijo, zato jim med masažo namenite še posebej veliko pozornosti.