Vroči oljni tretmaji

Če govorimo o oljih za lase, so tile vroči mali tretmaji pripravljeni za akcijo! Nabito polni sočnega sadja in rastlinskih eteričnih olj, »naredi sam« tretmaji za lase in lasišče prinesejo malce luksuza v vaš vsakdan.


Kaj, če bi morali za prekrasne lase žrtvovati le 20 minut svojega časa? Še bolje: kaj, če bi lahko v čudoviti izkušnji kozmetičnega salona uživali kar v udobju lastnega doma (lahko tudi v copatih in pižami)?


Kakšni lasje!


Vroči oljni tretmaji spominjajo na slastno belgijsko vročo čokolado na paličicah in ob večerih, ko ostanete doma, poskrbijo za pridih dekadence. Na vaše lase jih čaka pet, od tretmaja Damaged, ki poteši žejo suhih las, do Yuge, ki poskrbi a volumen – dovolj jih je za vsakogar! Dejstvo, da se lahko sami odločite, koliko vode jim boste dodali, pomeni, da so ta vroča olja zelo prilagodljiva potrebam vaših las. Učinek, ki ga želite, ni bil še nikoli tako na dosegu roke.


V nasprotju s številnimi tretmaji za lase se ta vroča olja uporablja pred šamponom, še preden si sploh zmočite lase. Kot pojasni strokovnjak za kozmetiko in iznajditelj izdelkov Daniel Campbell: »Ker uporabljamo tretmaje na suhih laseh, to pomeni, da izdelka z ničimer ne redčimo in da lahko vsa čudovita eterična olja in sveže sadje v celoti preniknejo v lase.« Ko jim dodamo vodo, iz božanskih mešanic zelišč in drugih rastlin nastanejo luksuzne infuzije za naravno lepe lase.


Ekološko zavedni med vami, ki želijo imeti ob lepih laseh tudi čisto vest, so lahko ob tem pomirjeni, da so ti tretmaji za lase goli, tj. brez embalaže. Kot razloži Lusheva interna oblikovalka blagovne znamke Kirstie Maclean: »V osnovi gre a to, da smo hoteli omejiti količino nepotrebne embalaže, zato smo si izmislili Navodila za uporabo v obliki ikon, ki presegajo jezikovne omejitve. Te ikone so digitalno natisnjene na leseno paličico izdelka, tako da so tretmaji čudovit enostavni za uporabo, ob tem pa še brez odvečne embalaže.«


Morda so prav ti vroči oljni tretmaji tista manjkajoča sestavina, ki bo vaše lase iz dobrih napravila v veličastne. Kdo ve, morda boste našli kakšnega zase?

Kolikšna je škoda?


Nadenite svojim lasem krono luksuznih naravnih olj, ki bodo poskrbela za njihovo zdravje. Razkošna olivno, avokadovo in mandljevo olje objamejo vsak las posebej in vsakega zaščitijo in okrepijo z utrjevalnimi beljakovinami in vitamini.


Kot regenerativen vroči oljni tretma je Damaged idealen za trenutke, ko vaši lasje potrebujejo še malce več ljubezni kot običajno. Njegovo olivno olje zadrži vlago v laseh in izboljša njihovo elastičnosti in trdnost, ščepec morske soli pa da vašim kodrčkom malce volumna in poskrbi, da so laže obvladljivi.


Ko pripravljate tretma, lahko njegovo gostoto prilagajate temu, kako žejni so vaši lasje. Daniel Campbell pravi: »Najlepša stvar pri tretmaju Damaged je ta, da ga lahko kljub temu, da vsebuje olivno, mandljevo in avokadovo olje, bodisi razredčite bodisi pustite koncentriranega, za močnejši tretma.« Razredčen tretma je primernejši za tanjše lase, ki laže vsrkajo vlago, gostejši pa po drugi strani za močnejše lase, ki potrebujejo za hidriranje malce več spodbude. Damaged je velik požirek vode za žejne lase in tako idealen za vas, če želite mehke lase, ki pa bodo vseeno imeli tudi nekaj volumna.


Za čudovite lase


Kadar želite, da bi bili vaši lasje glavni dogodek večera, bo vroči oljni tretma Marilyn poskrbel za vsak zlati lasek na vaši glavi. Žafran in kamilica poskrbita, da svetli lasje spet postanejo seksi – iz njih preženeta bakrene odtenke, da ostanejo osupljivo zlati. Iz rezanih in posušenih kamilic nastane izbran pomirjujoč poparek, ki poživi barvo vaših las, razkošno laneno seme v prahu pa se v vodi spremeni v nemasten balzamičen gel, ki odene vsak las posebej in poskrbi, da so vaši lasje satenasti, a kljub temu prožni.


Tretma je še toliko bolj učinkovit, ker vsebuje rezana in posušena zelišča, ne takšnih, ki bi bila zmleta v prah; kot pojasni Daniel Campbell: »Vsa zelišča, ki so že v originalni, tekoči različici tretmaja Marilyn, smo tu dali v mlinček za kavo in jih grobo zmleli. Ker niso zmleta v prah, zelišča ohranijo več hranilnih snovi, kot tudi svojo mikrofloro, ki se rehidrira, ko tretmaju dodamo vodo, in se spremeni v odlično infuzijo za lase. Žafran, laneno seme in kamilica dobro učinkujejo na plave lase, ki jih ohranjajo svetle in žive.«


Poleg tega je tu še malce soka svežih organskih limon, ki za briljantno frizuro poskrbi tako, da spodbudi vsak las, da pade malce bolj elegantno in odseva svetlobo, in tu je še beljakovinsko bogata soja, ki okrepi tenke lase. Ta pomirjujoči tretma poudari sijaj vsakih las – njegovi pozitivni učinki niso samo za plavolase (čeprav so pri njih najbolj opazni).


Točno to, kar je predpisal zdravnik


Predstavljajte si, da odprete težka lesena vrata stare lekarne in vstopite, izza zaprašenih škatel pa se prikaže bradat gospod, vam v dlani položi tale zvarek za zdrave lase, nato pa izgine v oblačku dima. No, tu morda že malo pretiravamo, toda regenerativni zemeljski tretma The Hair Doctor je nabito poln izbranih naravnih sestavin, ki pomagajo pomiriti vzdraženo lasišče.


Irski mah se spremeni v luksuzen balzamični gel, ki obda vsak vaš las posebej, medtem ko rožmarin poskrbi za ravnovesje lasišča. Pekoča poprova meta po drugi strani spodbudi tok krvi v lasnih mešičkih, kot razloži inštruktorica uporabe izdelkov Aleksandra Herbich: »Meta izboljša prekrvljenost lasišča, s čimer se poveča količina hranilnih snovi, ki pridejo v lasne mešičke. To lahko nadalje pospeši rast las, ohladi in pomiri lasišče ter upočasni proces izpadanja las.«


Fullerjeva zemlja, vrsta vpojne gline, učinkovito očisti tako lase kot lasišče, pivski kvas pa deluje kot probiotik: spodbuja razmnoževanje koristnih bakterij in blaži vzdraženost. Vlažilni lanolin, hidratacijsko kokosovo olje in beljakovinsko bogata soja lase ohladijo, pomirijo in napravijo čudovito mehke, medtem ko jim rdeča kana pomaga zares zasijati. Zdravo lasišče pomeni zdrave lase, in kdo ve, morda bo vroči oljni tretma na današnji dan pregnal prihodnje težave z lasiščem stran.


Tole bo prava bomba


Naj vaši dobijo večji voluem s tretmajem Yuge, osvežujoče pekočim vročim oljnim tretmajem, polnim poprove mete. Tudi tisti s tenkimi lasmi se lahko zahvaljujoč veliki količini eteričnih olj in svežih zelišč, ki ustvarjajo volumen, dokopljejo do osupljivo ogromne frizure.


Razkošni agavin sirup lase navlaži in vlago v njih tudi ohranja, zato lasna kutikula nabrekne, lasje pa so videti polnejši in močnejši. Lahko jojobino olje uravnovesi izločanje sebuma in tako poskrbi, da vaši kodri ostanejo lahki in prožni, ob tem pa lase in lasišče še navlaži ter obda vsak las posebej, da se vaša griva čudovito lesketa. Posušena poprova meta se z dodatkom vode spremeni v poživljajočo infuzijo za lasišče, ki okrepi lasne mešičke in tako spodbuja rast las. Velik ščep mineralov polne morske soli pa dvigne lasno kutikulo, tako da lasje izgledajo polnejši in imajo več volumna. Recite dober dan čudovito polni frizuri.


Novi lasje


Začinite svoje življenje z aromatičnim vročim oljnim tretmajem New z zeliščno, lesno aromo. Tretma vsebuje olje listov cimetovca, naravno antimikrobno in antibakterijsko rastlinsko olje, ki spodbuja dotok krvi do lasnih mešičkov in tako izboljša prekrvljenost lasišča ter pospeši proces rasti las.


Poparek koprivinih listov in poprove mete prav tako spodbuja rast las, ob tem pa še odstrani odvečno olje in izboljša lesk. Tretma lasišče tako ogreje kot ohladi: cimetovo in lovorovo olje poskrbita za prvo, mentol za slednje, absolut zelenega rožmarina pa na lasišču poskrbi za ravnovesje in pomirja vzdraženost. Tretma nadalje vsebuje olivno olje, zaradi katerega postanejo lasje močnejši, pa tudi pikantno olje nageljnovih žbic, ki na lase učinkuje kot balzam in zavira njihovo izpadanje. Naposled je tu še jojoba, ki pridnim kodrom zagotovi zdrav odmerek vode. Močni lasje se začnejo pri korenu – če torej dobro poskrbite za lasne korenine, bodo tudi vaše konice resno briljantne. Tako, to je to! Možnosti za odlične lase so pred vami, izberite tisto, ki je najboljša za vas, in uživajte pod lasmi, za katerimi se bodo obračali pogledi. Tretmaji so enostavni za uporabo, kot lahko preberete tu.


Naj so vaši lasje kodrasti, ravni, valoviti, afro, tenki ali močni, eno nam je gotovo skupno vsem – vsi želimo lase, ob katerih se bomo lahko dobro počutili.