fenoksietanol

fenoksietanol

(Phenoxyethanol)

Fenoksietanol je organska in brezbarvna viskozna tekoča kemična spojina z rahlo aromo vrtnice.

Fenoksietanol je konzervans, ki je na seznamu Soil Association odobren za uporabo v organskih kozmetičnih izdelkih. Fenoksietanol je nežen konzervans, ki se uporablja v več različnih kozmetičnih izdelkih in za toaletne potrebščine.

Je znan antiseptik in baktericid, kar pomeni, da lahko uravnava rast bakterij oziroma jih ubije.

Fenoksietanol smo združili s še enim blagim konzervansom, ki je prav tako odobren s strani  Soil Association, tj. z benzilnim alkoholom, ki je prisoten v naši vlažilni kremi Skin Nanny in tretmaju za lase R&B.