Kaj je gurmansko milo

Tu so sveža gurmanska mila z novimi formulami, intenzivno vlažilna in polna sestavin, pridobljenih iz regenerativnih skupnosti po vsem svetu.


Smo ponosni pionirji v izdelovanju mil, z našimi gurmanskimi mili pa naši proizvodni procesi dosegajo doslej še nevideno raven. Nekatera so prijetno mehka in gnetljiva, druga se spenijo v razkošno, smetanasto peno – vsa pa so čudovita tako na videz kot na otip, poleg tega pa še odlično dišijo.


Zakaj so torej gurmanska mila tako super? Predvsem gre za našo edinstveno milno osnovo, ki smo ji pred kratkim še nekoliko spremenili formulo. Za proizvajalce kozmetičnih izdelkov in mil je že od nekdaj običajno, da od zunanjih dobaviteljev kupujejo že narejeno milno osnovo. Z eksperimentiranjem z različnimi v domačem podjetju pripravljenimi osnovami pa je Lushevim iznajditeljem uspelo ustvariti širši spekter tekstur, pen in sestavin in posledično izdelati bolj posebne in kreativne izdelke s kar najbolj transparentno sestavo.


To je bila tudi priložnost za odstranitev manj koristnih in trajnostnih snovi, kot sta monopropilen glikol in palmovo olje. Namesto tovrstnih sestavin je mogoče novoodkrito univerzalno, v Lushu pripravljeno milno osnovo iz kokosovega olja, kokosovega masla in ricinusovega olja, kombinirano z v Lushu pripravljenim topilom na osnovi vode, sladkorja in glicerina, s hranljivimi sestavini zmešati v izdelek, ki je kot nalašč za razvajanje.


Luksuzna osnova je na otip razkošna in za kožo pomirjujoča; kot je pojasnil Lushev iznajditelj in kozmetični znanstvenih Daniel Campbell: »Gurmanska mila so običajno bolj kremasta in balzamična. [Nova milna osnova] nam omogoča prestopati meje običajnih mil in raziskovanje novih področij ter ustvarjanje številnih različnih mil, ki bodo lahko koži izjemno koristna.«


Njegov kolega, razvijalec izdelkov Wesley Burrage, je dodal: »Čeprav se kokos dobro peni, lahko kožo malce izsuši, zato ga zmešamo z drugimi osnovami gurmanskim mil in tako uravnotežimo sestavine. Nekatera naša gurmanska mila, na primer Ro's Argan, imajo samo eno osnovo, medtem ko imajo druga tri ali štiri.«


Pomembno pri novih osnovah je tudi to, da omogočajo boljšo sledljivost porekla svojih sestavin. »Če podjetje kupuje eno standardno osnovo s tem v resnici velik del formulacije svojih izdelkov prepušča nečemu, česar se ne da spreminjati,« je pojasnil Dan. »Ustvarjanje lastnih osnov nam omogoča popolno prilagodljivost pri formulaciji mil. Poznamo ljudi, od katerih dobivamo olja, in vemo, da jim niso bili zavoljo večje učinkovitosti dodani nobeni aditivi.«


Kar šteje, je vsebina


Mili Olive Tree in Ro's Argan vsebujeta razkošne luksuzne sestavine, strokovno nabrane in predelane v okviru številnih različnih družbeno in okoljsko regenerativnih projektor lokalnih skupnosti po vsem svetu.


Vzemimo za primer Olive Tree. To zeleno milo je nabito polno dišečih sestavin, kot so cipresino, nerolijevo in vrtnično olje ter izvleček gardenije, ki sestavljajo travnato dišavo, ki spominja na sveže pokošen travnik, sočne zelene olive in poživljajoči rožni les pa uravnovesita kožo in prebudita čute. Vsaka sestavina je nekaj posebnega, zlasti pa to velja za razkošno olivno olje, ki ga boste občutili, ko boste s koščkom mila podrsali po svoji koži.


Olivno olje v milu Olive Tree izvira iz edinstvenega kmetijskega projekta, ki ga podpira sklad SLush in ki se izvaja v Mardi v Palestini – kraju, kjer se lokalni kmetje trudijo preživeti kljub nenehnim političnim nemirom – ter podpira lokalno skupnost. Permakulturna kmetija Marda pomaga vaškim družinam pri udejanjanju treh načel permakulture – skrbi za zemljo, skrbi za ljudi in pravičnega deleža – in pridelovanju visokokakovostnega olja, kakršno tu proizvajajo že dolga leta. Na območju, kjer številni kmetje dandanes težko dostopajo do svojih oljčnikov, je ta navdihujoča skupnost postala način nenasilnega odpora proti izraelski okupaciji Severnega brega.


Tudi dragoceno arganovo olje v milu Ro's Argan izvira iz podobno navdihujočega projekta. Mehka in gnetljiva tekstura tega dišečega mila izhaja iz dekadentne osnove iz arganovega olja, sestavine, ki jo pridobivamo od ženskih zadrug v Maroku. Ta posebna zveza 22 vasi skrbi, da ima vsaka lokalna skupnost zanesljiv vir dobička in je deležna nenehnih usposabljanj in ocenjevanj, potrebnih za pridobitev in ohranjanje oznake organske pridelave ECOCERT in statusa pravične trgovine – zaradi katerega velja njihova pridelava za obrt in zahvaljujoč kateremu lahko olje vsem kupcem prodajajo po pravični ceni.


Zaradi olja, ki ga vsebuje vsak košček žametnega mila Ro's Argan, ob umivanju nastane mehka, smetanasta pena, ki deluje hkrati kot balzam in kožo očisti ter poživi, osveži in zgladi. Turška vrtnično olje in absolut – ki jih pridobivamo od družinskega podjetja v Senirju – na koži prav tako vzcvetita in pustita za sabo globoko, zemeljsko zeleno noto.


Užitek in dobrodelnost


Gurmanska mila z novo formulo imajo tako dober stil kot dobro vsebino in koristijo tako našim kupcem, ki se z njimi tuširajo, kot kmetom, ki potrpežljivo in skrbno proizvajajo visokokakovostne sestavine. Predstavljajo še en velikanski skok naprej na Lushevi poti proti proizvajanju lastnih snovi in hkratnem podpiranju lokalnih skupnosti. »Koncept je izjemen,« pravi Lushev soustanovitelj Mark Constantine. »Socialni učinki tu so velikanski – še nihče ni dosegel česa podobnega – do zdaj.«