Geli za tuširanje brez embalaže

»Gel za tuširanje brez embalaže, kaj neki si bodo še izmislili?«


Ne skrbite, točno vemo, kaj razmišljate …


»Gel za tuširanje brez embalaže … Mar ni to pač zgolj milo?«

Ne, ne gre le za krilatico kozmetične industrije. Geli za tuširanje brez embalaže delujejo natanko tako kot njihovi tekoči sorodniki, le da ne potrebujejo embalaže. Na prvi pogled so morda videti enaki kot nekatera izmed mil, ki jih poznate in kupujete že dolga leta, toda geli za tuširanje brez embalaže ne vsebujejo milne osnove, večino sestavin pa si delijo s tekočimi geli za tuširanje.


»Zakaj brez embalaže?«

Z gelom za tuširanje brez embalaže lahko skočite pod tuš, četudi izogibanje embalaži ni ravno vaš življenjski slog. Pri golih izdelkih se po eni strani prihrani pri embalaži, po drugi pa so takšni geli za tuširanje enostavnejši za uporabo, pa tudi bolj primerni za potovanja – ni vam treba skrbeti zaradi prepovedi vnosa tekočin na letala, pa še manj izdelka vam odteče skozi odtok. V letu 2016 smo prodali več kot 5 milijonov plastenk gelov za tuširanje, in če bi se samo polovica strank, ki so kupile te plastenke, odločila za gele za tuširanje brez embalaže, bi lahko smetiščem prihranili približno 2,6 milijona plastenk. Za to se je pa že vredno potruditi.


»Še vedno mi zveni kot milo; zaradi katerih sestavin je to nekaj drugega?«

Milo se naredi na podlagi milne osnove, ki jo lahko tvorijo številne različne sestavine. V večini Lushevih mil je osnova iz mešanice olje oljne ogrščice in kokosovega olja, v liniji gurmanskih mil pa tudi iz arganovega in olivnega olja.


Gelov za tuširanje brez embalaže pa ne izdelujemo na podlagi milne osnove, temveč je večina njihovih sestavin enakih kot pri običajnih gelih – od njih se razlikujejo le po nekaj sestavinah..


Sestavina, zahvaljujoč kateri so v trdnem stanju, je natrijev stearat. Slednjega uporabljamo tudi v dezodorantih brez embalaže, njegov učinek pa je, da mešanico zgosti in pomaga pri njenem strjevanju ter tako poskrbi, da izdelek ne potrebuje embalaže. Formulacijam gelov za tuširanje brez embalaže je dodan tudi propilen glikol, humektant oziroma sredstvo za zadrževanje vlage v koži, ki ob tem še zavira rast bakterij in je golim gelom za tuširanje dodan tudi zato, da so ti samokonzervirani.


»Ali učinkujejo enako kot moj standardni gel za tuširanje?«

Seveda! Geli za tuširanje brez embalaže dišijo in se penijo natanko tako, kot ste vajeni pri izdelkih z embalažo. Ob tem jih ne porabite nič hitreje kot navadnega gela, in na koncu ni tu nobene plastenke, ki bi se je bilo treba znebiti. Poslovite se torej lahko od nepotrebnega prelaganja plastenke po tuš kabini in od zgroženosti, ko plastenko stisnete malce premočno in vam v odtok odteče preveč vašega najljubšega gela. Ko ste dobro namiljeni in se počutite čiste in osvežene, ga do naslednjič enostavno odložite na poličko, kjer se bo posušil.


»Če so ti goli geli za tuširanje tako čudoviti, zakaj še vedno prodajate različice z embalažo?«

Trdno verjamemo, da je treba strankam dati možnost, da same izberejo izdelek, ki jim najbolj ustreza in koristi. S tem, da ponujamo iste gele za tuširanje v različici z embalažo in takšni brez nje, vam dajemo na izbiro, da se sami odločite, kateri tip je boljši za vas.


Ne glede na to, ali se odpravljate na potovanje okoli sveta in potrebujete nekaj, kar boste lahko vrgli v svojo ročno prtljago, ali pa želite le preizkusiti nekaj novega in svežega, odločitev proti embalaži še nikoli ni bila lažja.