vosek karnauba

vosek karnauba

(Carnauba Wax)

Gre za rastlinski vosek, ki se pridobiva iz listov drevesa, ki uspeva v Braziliji. Liste drevesa nekaj dni sušijo na soncu, da se vosek posuši in spremeni v prah, ki ga nato stopijo, premešajo in uporabijo v kozmetiki.

Pri Lushu uporabljamo vosek karnauba v kombinaciji z drugimi naravnimi masli, kot sta kokosovo in karitejevo maslo, saj daje izdelkom potrebno trdoto.

Vosek uporabljamo v balzamih za ustnice Honey Trap in Whipstick, saj ustvari izjemno zaščito na površini ustnic.