kandelilski vosek

kandelilski vosek

(Euphorbia Cerifera Wax)

Vosek kandelije se pridobiva iz grmička kandelije, ki uspeva v odročnih predelih severovzhodne Mehike.

Tamkajšnji domačini so vosek kandelije uporabljali za izdelavo sveč, v prvi svetovni vojni pa z njim voskali vodoodporna oblačila. Dandanes se vosek uporablja za komercialne izdelke, kot so loščila, sveže, lubrikanti in kozmetika.

Pri Lushu uporabljamo vosek kandelije kot alternativo čebeljemu vosku.

Vosek kandelije dodajamo kremi za obraz Skin Nanny, saj na koži ustvari zaščitni film.