titanov dioksid

titanov dioksid

(Titanium Dioxide)

Titanov dioksid deluje kot zaščitni faktor. Je naravne briljantno bele barve. Titanov dioksid (TiO2) je čist bel pigment, ki se v naravi pojavlja kot kristal.

Uporablja se kot barvilo v prehrani in kozmetiki.

Zelo učinkovito absorbira UV-žarke. Ostane stabilen in se ne razbarva, ko je izpostavljen ultravijoličnim žarkom. Prav zato je primeren za zaščito kože pred ultravijoličnimi žarki.

Uporabljamo ga v naši peneči kopeli Comforter, ki vas objame v briljantno bele mehurčke in vas potopi v luksuzno in blažilno kopel.

Z njim se poveča volumen izdelka. V tem smislu ga uporabljamo v slastnem milu Porridge.