talk

talk

(Talc)

Talk je hidratiziran magnezijev silikat, ki se v naravi pojavlja kot mineral, znan pa je tudi pod imenom »francoska kreda«. Je mehak in se zlahka zdrobi v drobtinice. Talk, ki se ga uporablja v kozmetiki, je predelan in prečiščen.

Je ena najpogosteje uporabljanih sestavin pudrov za obraz in drugih kozmetičnih izdelkov, katerih osnova je puder.

V kozmetiki se ga že desetletja uporablja kot sredstvo za vpijanje in sprijemanje. Ličila so zaradi njega na koži mehka in svilnata. Prav v ta namen ga uporabljamo tudi mi, in sicer v izdelku Catastrophe Cosmetic.

Nadalje ga uporabljamo v sveži maski za obraz Cupcake, saj naredi njeno strukturo zanimivo ter ji dá volumen, kar omogoča, da masko z lahkoto nanesemo na kožo.

Za gladko teksturo ga uporabljamo v barvnih podlagah Dark Pink in Light Yellow.