stearinska kislina

stearinska kislina

(Stearic Acid)

Stearinska kislina je maščobna kislina, ki jo v nekaterih naravnih snoveh najdemo v velikanskih količinah. Naravno se pojavlja v kakavovem in karitejevem maslu.

Pri Lushu uporabljamo stearinsko kislino rastlinskega izvora, pridobljeno iz palm.

Stearinska kislina zgleda je videti kot košček ali kroglica nečesa belega. Je le rahlo topna v vodi, a popolnoma topna v olju.

Uporablja se v kozmetiki, pri izdelavi sveč, v plastiki in v barvah.

Pri Lushu uporabljamo stearinsko kislino v izdelkih za nego las, saj lase nahrani in zaščiti, ne da bi zaradi tega delovali obteženo in pusto. Stearinska kislina predstavlja osnovo naših trdnih šamponov in balzamov za lase. Dodajamo jo šamponu Trichomania in balzamu za lase The Blonde. Izdelki s stearinsko kislino so odlični za lase, saj jih dodobra očistijo in jim dajo prečudovit sijaj.

Kot emulgator stearinsko kislino uporabljamo v kremah za obraz Gorgeous, Enchanted, Celestial in Imperialis.