natrijev stearat

natrijev stearat

(Sodium Stearate)

Natrijev stearat je sol stearinske kisline. Je fin bel prah, ki se uporablja v milih, dekorativni kozmetiki, dezodorantih, kozmetiki za nego las in kozmetiki za nego telesa.

Natrijev stearat je stabilizator, ki skrbi za obstojnost mešanice vode in olja. Izdelek postane zato neprepusten in gostejši.

V šamponih in ostalih penečih izdelkih natrijev stearat poskrbi za razkošno in gosto peno.

Prav zaradi naštetih lastnosti uporabljamo natrijev stearat v vseh naših ročno izdelanih milih.

Poleg tega ga uporabljamo tudi za to, da z njim ustvarjamo kremasto belo peno.

Zaradi razkošne pene in zgoščevanja, ki ju zagotovi izdelkom, natrijev stearat dodajamo milom Honey I Washed the Kids, Miranda in Ice Blue.