natrijev lavril sulfat

natrijev lavril sulfat

(Sodium Lauryl Sulfate)

Natrijev lavril sulfat je površinsko aktivna snov. Vse površinsko aktivne snovi so delno topne v vodi in delno v olju. S to snovjo dosežemo, da se delci olja in vode, ki se običajno ne mešajo, razpršijo med seboj. Kadar ga uporabljamo v koncentraciji, višji od minimalne, se površinske molekule organizirajo v strukturo, ki lahko ujame mastno umazanijo na laseh. To omogoča, da umazanijo enostavno speremo.

Natrijev lavril sulfat tvori gosto in bogato peno, ki dobro očisti lase. Zaradi dobrega čistilnega učinka ga dodajamo tekočemu šamponu za lase I Love Juicy in trdnemu šampona Trichomania.

Natrijev lavril sulfat uporabljamo v naših milih in izdelkih za lase že 30 let. Obstaja v številnih različnih oblikah – v tekočem stanju, trdnem stanju ali v obliki paste. Uporabljamo ga v milih Rock Star, Porridge in Honey, I Washed the Kids.

V trdni obliki ga uporabljamo v trdnih šamponih Squeaky Green, Ultimate Shine in Hard.

Nedavno smo začeli natrijev lavril sulfat zamenjevati z bolj blagim natrijevim cocosulfatom. Gre za novo spojino, ki je bolj prijazna lasišču, vendar še vedno učinkovita pri čiščenju.