rdeča kana

rdeča kana

(Lawsonia inermis)

Rdečo kano omenja že Sveto pismo. Stari Egipčani so jo uporabljali za dekorativno kozmetiko. Kana dandanes znova postaja priljubljena kot alternativa sintetičnim barvam za lase.

Kano je mogoče mešati s kavo, indigom in drugimi naravnimi barvili, ki vplivajo ​​na končni odtenek barve.

Namesto da bi bila naša kana v obliki razsutega in težko obvladljivega prahu, je stisnjena v kose in pomešana s hranilnim kakavovim maslom v kombinaciji z drugimi naravnimi sestavinami. Zato izdelek ne potrebuje embalaže ter ima še dodatne prednosti: kakavovo maslo in limonin sok dasta lasem sijaj in pomagata pri razvoju barve.