parfum

parfum

(Perfume)

Naše dišave so sestavljene iz približno 60 % naravnih olj, smol in absolutov. Nekatere formule so 100-odstotno naravne, druge manj, odvisno od izdelka. Veliko naših dišav je formuliranih tako, da dajejo izdelkom, ki jih vsebujejo, tudi zdravilne lastnosti: modra kamilica, na primer, lahko na kožo deluje blagodejno in protivnetno.

Najraje začnemo z naravnimi olji, sintetične snovi pa v dišavah uporabljamo le kot podporne snovi osnovni formuli. Sintetične snovi, ki jih uporabljamo, so lahko tudi že obstoječe sestavine drugih uporabljenih naravnih sestavin. Z dodatkom geraniola vrtnici in geraniji tako denimo ustvarimo kemijsko verigo, saj sta obe rastlini naravni in vsebujeta geraniol. Uporabljamo tudi sintetični mošus in nekatere arome, ki jih je iz naravnih sestavin nemogoče pridobiti, na primer dišavo ananasa.

Formule parfumov so navadno skrbno varovane skrivnosti podjetij, saj so eden pomembnejših elementov prepoznavnosti blagovne znamke in zvestobe strank. Na svetu je že veliko prepoznavnih Lushevih izdelkov, zato menimo, da je smiselno, da formule naših dišav ostanejo skrivnost.