sivkino olje

sivkino olje

((Lavandula angustifolia))

Za dišavljenje kopeli so sivko uporabljali že Rimljani, in nekateri pisci menijo, da izvira njeno latinsko ime »lavandula« iz latinske besede za umivanje: »lavare«. V ljudski medicini sivko cenijo zaradi njenega pomirjevalnega učinka. Blazinice, polnjene s sivko, so nekoč dajali nemirnim dojenčkom, da bi mirneje spali. Sivka ima drobne vijoličaste cvetove in raste povsod po Sredozemlju. Največ eteričnega olja vsebuje tik pred cvetenjem. Ima antidepresivne, antiseptične, antimikrobne in sedativne lastnosti; vrača energijo in vitalnost, umirja, pomaga pri nespečnosti ter uravnava čustva. Zelo koristna je tudi pri vznemirjenosti, visokem pritisku, razdražljivosti in migrenah.
Znano je, da aktivira zavest in spravi um v stanje pripravljenosti. Kopeli so koristne pri težavah v menopavzi in pri ozeblinah.

Sivkino olje zaradi njegovega antiseptičnega, pomirjujočega ter antibakterijskega učinka dodajamo številnim izdelkom, med drugim tudi čistilcema za obraz Angels on Bare Skin in Fresh Farmacy ter maskama za obraz Love Lettuce in The Sacred Truth.

Najdete ga tudi v kopalni krogli Big Blue, milu Sea Vegetable in oljni kopeli Dreamtime, ki jim ga dodajamo zaradi sproščujočega učinka, ki ga ima na naše telo in duha.