mleta kurkuma

mleta kurkuma

(Curcuma longa)

Kurkuma je naravno rumeno barvilo, ki je znano po tem, da deluje antibakterijsko in antioksidantno.

Dandanes se kurkuma v kozmetiki uporablja kot sestavina, ki kožo posvetli, hkrati pa deluje kot naravni antioksidant.

Raziskave so pokazale, da kurkuma deluje protivnetno ter zavira rast tumorjev.

V Indiji se kurkuma že stoletja uporablja v medicini, kozmetiki in kuhinji.

Mleto kurkumo dodajamo sveži maski za obraz Brazened Honey, ker kožo posvetli in učinkuje proti prostim radikolom.