olje mareličnih koščic

olje mareličnih koščic

(Prunus armeniaca kernel oil)

Drevo izvira iz Azije, natančneje iz Kitajske. Marelično olje se pridobiva iz koščice, ki vsebuje približno 45 % olja in 30 % nenasičenih maščobnih kislin ter se nahaja v notranjosti sadeža. Olje mareličnih koščic je bogato z vitaminom A in minerali. Pogosto se uporablja v kozmetiki, saj mehča kožo, je lahko in nemastno – primerno zlasti za kožo na obrazu. Odlično in učinkovito je tudi za področja okoli oči in vratu. Zmanjšuje hrapavost, razpokanost in razdraženost kože ter povečuje njeno elastičnost. V našem balzamu za ustnice Lip Service marelično olje vlaži, mehča in blaži razpokane ustnice. Olje uporabljamo tudi v dezodorantu T’eo, saj kožo navlaži in zmehča.