kokamid DEA

kokamid DEA

(Cocamide DEA)

Kokamid DEA je derivat, ki se pridobiva iz kokosovega olja. Kot vsako olje je tudi kokosovo olje polno maščobnih kislin. Olja se s pomočjo alkalnih snovi hidrolizirajo, pri čemer nastajajo mila in glicerol. S kislinogenezo se iz mila izloči maščobna kislina, ki reagira z aminom – rezultat je nastanek kokamida DEA.

Kokosovo olje uporabljajo tako v kozmetiki kakor tudi v kemični industriji, saj je mogoče s pomočjo različnih kemijskih postopkov iz njega pridobivati vrsto stranskih produktov, kot so mila, estri in amidi.

Kokamid DEA je tenzid, kar pomeni, da je delno topljiv v vodi in olju. Pripomore k temu, da se olje in voda zmešata. Tvori strukturo, ki pri umivanju ujame nečistočo ter jo odstrani skupaj z vodo.

Uporabljamo ga v naših penečih kopelih, kot so Amandopondo, Creamy Candy, The Comforter, Ma Bar itd., saj kožo očisti in odstrani vso umazanijo. V trdnih šamponih, kot je npr. Seanick, pa daje lasem elastičnost in sijaj.